קרוב אליכם – טוסקנה בישראל...

יקב קדמא הוא יקב בוטיק משפחתי שהוקם בשנת 2010.
זהו היקב היחיד בארץ אשר משתמש בכדי חרס ענקיים כחלק מתהליך היצור של היינות. היקב משלב שיטות עתיקות עם טכנולוגיות מודרניות וידע עדכני, ומחדש טכנולוגיות יצור יין שהיו נהוגות בארץ ישראל ובעולם כולו בעת העתיקה.
 היקב הוקם בעקבות מחקר מקיף שנעשה באתרים בעולם, בשיתוף פעולה עם פרופ’ עמוס הדס ( מחבר הספר הגפן והיין בארכיאולוגיה של ארץ ישראל), ובייעוצו של ד’ר ארקדי פפיקיאן, מבכירי הייננים בארץ.
 כל היינות המיוצרים ביקב עוברים תסיסה והשריה בכדי חרס שהובאו לצורך כך מגיאורגיה, שם נשתמרה המסורת של יצור הכדים על ידי אומנים מקומיים. הטועם מן היין יגלה כי התסיסה בכדים מוסיפה ליין טעמים וארומות ייחודיים.
היקב ממוקם בכפר אוריה אשר בשפלת יהודה, מקום הנודע באיכות יינותיו וכרמיו עוד בתקופת המקרא. בשטח בו נבנה היקב נמצאה גת עתיקה, בחפירות הצלה שנעשו בקרבת מקום נתגלו שרידי ישוב מהתקופה הביזנטית, הרומית והחשמונאית.
היקב—תמונה
4
5
היקב-תמונה
946477_971284039573900_8352096706180173216_n

קרוב אליכם – טוסקנה בישראל...

יקב קדמא הוא יקב בוטיק משפחתי שהוקם בשנת 2010.
זהו היקב היחיד בארץ אשר משתמש בכדי חרס ענקיים כחלק מתהליך היצור של היינות. היקב משלב שיטות עתיקות עם טכנולוגיות מודרניות וידע עדכני, ומחדש טכנולוגיות יצור יין שהיו נהוגות בארץ ישראל ובעולם כולו בעת העתיקה.
 היקב הוקם בעקבות מחקר מקיף שנעשה באתרים בעולם, בשיתוף פעולה עם פרופ’ עמוס הדס ( מחבר הספר הגפן והיין בארכיאולוגיה של ארץ ישראל), ובייעוצו של ד’ר ארקדי פפיקיאן, מבכירי הייננים בארץ.
 כל היינות המיוצרים ביקב עוברים תסיסה והשריה בכדי חרס שהובאו לצורך כך מגיאורגיה, שם נשתמרה המסורת של יצור הכדים על ידי אומנים מקומיים. הטועם מן היין יגלה כי התססה בכדים מוסיפה ליין טעמים וארומות ייחודיים.
היקב ממוקם בכפר אוריה אשר בשפלת יהודה, מקום הנודע באיכות יינותיו וכרמיו עוד בתקופת המקרא. בשטח בו נבנה היקב נמצאה גת עתיקה, בחפירות הצלה שנעשו בקרבת מקום נתגלו שרידי ישוב מהתקופה הביזנטית, הרומית והחשמונאית.

לצפיה גללו למטה


לינה סלוצקין מיקב קדמא בראיון עם אורי גילן - כתב יין

ומה חשב טל גל - כהן על יינות קדמא 2010?